Pevná linka 313 512 420 Ředitel: +420 602 525 348 Účetní: +420 602 534 503
Upozornění pro stravníky

UPOZORNÍ PRO VŠECHNY STRÁVNÍKY:

Žádáme strávníky, aby si oběd na 3.2.2020 (pondělí) objednali do 30.1.2020 z technického důvodu jednodenního odstavení hlavního serveru pro stravování, který bude pobíhat 31.1.2020

Dne 31.1.2020 jsou POLOLETNÍ  PRÁZDNINY školní jídelna vaří pouze pro cizí strávníky JÍDELNA BUDE OTEVŘENA POUZE od 10:30 hod. 11:00 hod. 

 

Jídelníček


Jídelníček na Pondělí - 20.01.2020
Oběd 1 -- Hlavní -- Hovězí polévka s bulgrem [1,9], vepřové na paprice [1,7], těstoviny [1,3], (1, 3, 7, 9)
Oběd 2 -- Hlavní -- Hovězí polévka s bulgrem [1,9], brambory zapečené s uzeným masem a květákem [3,7,12], čerstvá zelenina, (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Hovězí polévka s bulgrem [1,9], sojové nudličky po námořnicku [1,3,6,12], rýže dušená, (1, 3, 6, 9, 12)
Jídelníček na Úterý - 21.01.2020
Oběd 1 -- Hlavní -- Drožďová polévka [1,3,7,9,12], hovězí na česneku [1], špenát dušený [1,3], bramborové knedlíky [1,3], zelný salát, (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Drožďová polévka [1,3,7,9,12], vepřenky s cibulí [10,12], brambory vařené [7,12], zelný salát, (1, 3, 7, 9, 10, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Drožďová polévka [1,3,7,9,12], žampionové špagety [1,3,7,12], zelný salát, (1, 3, 7, 9, 12)
Jídelníček na Středa - 22.01.2020
Oběd 1 -- Hlavní -- Kuřecí polévka s masovou rýží [1,3,9,12], italský guláš [1,7,12], houskové knedlíky [1,3,7], (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Kuřecí polévka s masovou rýží [1,3,9,12], čínské nudle s kuřecím masem [1,3,6], (1, 3, 6, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Kuřecí polévka s masovou rýží [1,3,9,12], srbské fazole v palačince [1,3,7], (1, 3, 7, 9, 12)
Jídelníček na Čtvrtek - 23.01.2020
Oběd 1 -- Hlavní -- Bramborová polévka [1,9,12], štěpánská vepřová pečeně [1,3,12], rýže dušená, (1, 3, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Bramborová polévka [1,9,12], rybí file na másle s citronem [4,7,12], šťouchané brambory [7], (1, 4, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Bramborová polévka [1,9,12], těstovinový salát [1,3,7], pečivo [1,3,6,7,11], (1, 3, 6, 7, 9, 11, 12)
Jídelníček na Pátek - 24.01.2020
Oběd 1 -- Hlavní -- Zelňačka s klobásou [1,7,9,12], hamburská vepřová kýta [1,7,9,10,12], houskové knedlíky [1,3,7], (1, 3, 7, 9, 10, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Zelňačka s klobásou [1,7,9,12], červená čočka se zeleninou a kuřecím masem [7], (1, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Zelňačka s klobásou [1,7,9,12], žemlovka jablková [1,3,7,12], (1, 3, 7, 9, 12)
Jídelníček na Pondělí - 27.01.2020
Oběd 1 -- Hlavní -- Hovězí polévka se zeleninovými noky [1,3,9,12], vepřové maso na pepři [1,6,7,12], těstoviny [1,3], (1, 3, 6, 7, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Hovězí polévka se zeleninovými noky [1,3,9,12], kuřecí maso kung pao [1,5,12], rýže dušená, (1, 3, 5, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Hovězí polévka se zeleninovými noky [1,3,9,12], bramborové šišky se strouhankou [1,3,7], (1, 3, 7, 9, 12)
Jídelníček na Úterý - 28.01.2020
Oběd 1 -- Hlavní -- Kulajda [1,3,7,9,12], frankfurtská hovězí pečeně [1,7,12], houskové knedlíky [1,3,7], (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Kulajda [1,3,7,9,12], krůta na zelenině [1,12], brambory vařené [7,12], (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Kulajda [1,3,7,9,12], jáhly zapečené s kysaným zelím [1,7], (1, 3, 7, 9, 12)
Jídelníček na Středa - 29.01.2020
Oběd 1 -- Hlavní -- Kuřecí polévka s kuskusem [1,9], moravský vrabec [1,12], kysané zelí [1,12], bramborové knedlíky [1,3], (1, 3, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Kuřecí polévka s kuskusem [1,9], obalovaná celozrnná treska [1,4,11], brambory vařené [7,12], čerstvá zelenina, (1, 4, 7, 9, 11, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Kuřecí polévka s kuskusem [1,9], žampionový salát s fazolemi a těstovinou [1,3], pečivo [1,3,6,7,11], (1, 3, 6, 7, 9, 11)
Jídelníček na Čtvrtek - 30.01.2020
Oběd 1 -- Hlavní -- Hrachová polévka se slaninou [1,3,7,12], novohradský vepřový plátek [1,7,12], rýže dušená, (1, 3, 7, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Hrachová polévka se slaninou [1,3,7,12], cordon blue [1,6,7,12], brambory vařené [7,12], čerstvá zelenina, (1, 3, 6, 7, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Hrachová polévka se slaninou [1,3,7,12], dukátové buchtičky s krémem [1,3,7,12], (1, 3, 7, 12)
Jídelníček na Pátek - 31.01.2020
Oběd 1 -- Hlavní -- Slepičí polévka s těstovinou [1,3,9,12], hovězí plátek (roštěná) přírodní [1], houskové knedlíky [1,3,7], (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Slepičí polévka s těstovinou [1,3,9,12], vepřové dušené v mrkvi [1,7,12], brambory vařené [7,12], (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní --

Alergeny

Od 13. prosince 2014 nabývá účinnosti Nařízení Evropského parlamentu a Rady č. 11699/2011 ze dne 25. října 2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům, které má umožnit jednoduchý přístup k nejdůležitějším informacím o potravině.

Tato nová právní úprava přináší stravovacím provozům, tj. i naší školní jídelně povinnost informovat strávníka o alergenech obsažených v nabízených pokrmech (každý strávník se musí dozvědět, zda se v nabízeném pokrmu vyksytují nějaké konkrétní alergeny).

Jídelna má pouze funkci informační tak, jako výrobce pokrmů a potravin. Je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale není povinna brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti (alergie) jednotlivých strávníků. Při výrobě jídel to snad ani není možné. Tuto skutečnost si musí každý strávník sám uhlídat.

Jakým způsobem bude naše školní jídelna informovat strávníka o obsahu alergenů v pokrmech?

Seznam očíslovaných alergenů v bude vyvěšen na nástěnce ve školní jídelně, vždy vedle aktuálního jídelníčku a za každým vypsaným pokrmem v jídelníčku budou číselně označeny alergeny.

Velikosti porcí pro strávníky

Velikost porcí je určena recepturami pro školní stravování.

Příklady váhy porcí:

Přírodní (vepřové, hovězí, kuřecí, králičí) plátek, krájené (guláš), masová směs, apod.

Věk Syrová porce Hotová porce
7-10 let 6 dkg 3,8 dkg
11-14 let 7 dkg 4,2 dkg
15-18 let, dospělí 8 dkg 5,1 dkg

Rybí filé, přírodní

Věk Syrová porce Hotová porce
7-10 let 10 dkg 7,5 dkg
11-14 let 10 dkg 7,5 dkg
15-18 let, dospělí 10 dkg 7,5 dkg

Mleté maso (sekaná, čevapčiči, karbanátek)

Věk Syrová porce Hotová porce
7-10 let 5 dkg 5,5 dkg
11-14 let 6 dkg 6 dkg
15-18 let, dospělí 7 dkg 6,5 dkg

Smažený řízek

Věk Syrová porce Hotová porce
7-10 let 6 dkg 7,2 dkg
11-14 let 7 dkg 8,4 dkg
15-18 let, dospělí 8 dkg 9,6 dkg

Houskové, bramborové knedlíky

Věk Hotová porce
7-10 let 140 g
11-14 let 160 g
15-18 let, dospělí 200 g

Rýže

Věk Hotová porce
7-10 let 145 g
11-14 let 165 g
15-18 let, dospělí 185 g