Pevná linka 313 512 420 Ředitel: +420 602 525 348 Účetní: +420 602 534 503
Upozornění pro stravníky

Vláda zakázala všechny akce nad 100 lidí. Současně od středy 11.3.2020 zavírá základní, střední a vyšší odborné školy.

JÍDELNA  NEVAŘÍ prosíme strávníky, ODHLAŠTE SI OBĚDY !!!!!!!!!!!! 

Jídelníček


Jídelníček na Úterý - 31.03.2020
Oběd 1 -- Hlavní -- Hrachová polévka s párkem [1,9,12], hovězí na česneku [1], bramborové knedlíky [1,3], (1, 3, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Hrachová polévka s párkem [1,9,12], švédské masové kuličky [1,3,7,10,12], bramborová kaše s mlékem [7], (1, 3, 7, 9, 10, 12)
Oběd 3 -- Hlavní --
Jídelníček na Středa - 01.04.2020
Oběd 1 -- Hlavní -- Drůbeží polévka s těstovinou [1,3,7,9,12], plovdivské maso [1], těstoviny [1,3], (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Drůbeží polévka s těstovinou [1,3,7,9,12], kuřecí stehno pečené [1,7,12], brambory vařené [7,12], nádivka [1,3,7,12], kompot, (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní --
Jídelníček na Čtvrtek - 02.04.2020
Oběd 1 -- Hlavní -- Bramborová polévka [1,9,12], hovězí maso vařené,rajská omáčka [1,7,12], houskové knedlíky [1,3,7], (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Bramborová polévka [1,9,12], rybí filé obalované se špenátem [1,3,4,7], brambory opečené [12], (1, 3, 4, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní --
Jídelníček na Pátek - 03.04.2020
Oběd 1 -- Hlavní -- Krupicová polévka s vejcem [1,3,7,9,12], štěpánská hovězí pečeně [1,3,12], rýže dušená, (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Krupicová polévka s vejcem [1,3,7,9,12], drůbeží rizoto se sýrem [7,12], okurka kyselá, (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní --
Jídelníček na Pondělí - 06.04.2020
Oběd 1 -- Hlavní -- Česneková polévka s bramborem [9,12], mexický guláš [1,7,12], rýže dušená, (1, 7, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Česneková polévka s bramborem [9,12], karlovarský kotouč [1,3,7], bramborová kaše s mlékem [7], okurka kyselá, (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní --
Jídelníček na Úterý - 07.04.2020
Oběd 1 -- Hlavní -- Špenátová polévka [1,3,7], koprová omáčka [1,7,9], hovězí maso vařené, houskové knedlíky [1,3,7], (1, 3, 7, 9)
Oběd 2 -- Hlavní -- Špenátová polévka [1,3,7], francouzské brambory [1,3,7,9,12], okurka kyselá, (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní --
Jídelníček na Středa - 08.04.2020
Oběd 1 -- Hlavní -- Hovězí polévka krupková [1,9], kyjevská vepřová pečeně [1,3,7], těstoviny [1,3], (1, 3, 7, 9)
Oběd 2 -- Hlavní -- Hovězí polévka krupková [1,9], ovocné knedlíky s tvarohem [1,3,7,12], (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní --
Jídelníček na Čtvrtek - 09.04.2020
Oběd 1 -- Hlavní -- Slepičí polévka s rýží a hráškem [12], uzená krkovice, špenát dušený [1,3], bramborové knedlíky [1,3], (1, 3, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Slepičí polévka s rýží a hráškem [12], sekaná pečeně [1], brambory vařené [7,12], kompot, (1, 7, 12)
Oběd 3 -- Hlavní --
Jídelníček na Pátek - 10.04.2020
Oběd 1 -- Hlavní -- Státní svátek
Oběd 2 -- Hlavní -- Státní svátek
Oběd 3 -- Hlavní --
Jídelníček na Pondělí - 13.04.2020
Oběd 1 -- Hlavní -- Státní svátek
Oběd 2 -- Hlavní -- Státní svátek
Oběd 3 -- Hlavní --
Jídelníček na Úterý - 14.04.2020
Oběd 1 -- Hlavní -- Zelňačka s klobásou [1,7,9,12], kuře na paprice [1,7], těstoviny [1,3], (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Zelňačka s klobásou [1,7,9,12], cordon blue [1,6,7,12], brambory vařené [7,12], tatarka porce , (1, 6, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní --
Jídelníček na Středa - 15.04.2020
Oběd 1 -- Hlavní -- Kmínová polévka s vejcem [1,3,9,12], pražská hovězí pečeně [1,3,12], rýže dušená, (1, 3, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Kmínová polévka s vejcem [1,3,9,12], rybí file na másle s citronem [4,7,12], brambory vařené [7,12], zelný salát, (1, 3, 4, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní --
Jídelníček na Čtvrtek - 16.04.2020
Oběd 1 -- Hlavní -- Ovarová polévka [1,12], myslivecké zelí [1], bramborové knedlíky [1,3], (1, 3, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Ovarová polévka [1,12], jitrnicový prejt [1,3,6,7,9,10,11,12], zelí sterilované, brambory vařené [7,12], (1, 3, 6, 7, 9, 10, 11, 12)
Oběd 3 -- Hlavní --
Jídelníček na Pátek - 17.04.2020
Oběd 1 -- Hlavní -- Vločková polévka [1,7,9,12], vepřové dušené v kapustě [1,12], brambory vařené [7,12], (1, 7, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Vločková polévka [1,7,9,12], ďábelská kuřecí směs [1,12], rýže dušená, (1, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní --

Alergeny

Od 13. prosince 2014 nabývá účinnosti Nařízení Evropského parlamentu a Rady č. 11699/2011 ze dne 25. října 2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům, které má umožnit jednoduchý přístup k nejdůležitějším informacím o potravině.

Tato nová právní úprava přináší stravovacím provozům, tj. i naší školní jídelně povinnost informovat strávníka o alergenech obsažených v nabízených pokrmech (každý strávník se musí dozvědět, zda se v nabízeném pokrmu vyksytují nějaké konkrétní alergeny).

Jídelna má pouze funkci informační tak, jako výrobce pokrmů a potravin. Je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale není povinna brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti (alergie) jednotlivých strávníků. Při výrobě jídel to snad ani není možné. Tuto skutečnost si musí každý strávník sám uhlídat.

Jakým způsobem bude naše školní jídelna informovat strávníka o obsahu alergenů v pokrmech?

Seznam očíslovaných alergenů v bude vyvěšen na nástěnce ve školní jídelně, vždy vedle aktuálního jídelníčku a za každým vypsaným pokrmem v jídelníčku budou číselně označeny alergeny.

Velikosti porcí pro strávníky

Velikost porcí je určena recepturami pro školní stravování.

Příklady váhy porcí:

Přírodní (vepřové, hovězí, kuřecí, králičí) plátek, krájené (guláš), masová směs, apod.

Věk Syrová porce Hotová porce
7-10 let 6 dkg 3,8 dkg
11-14 let 7 dkg 4,2 dkg
15-18 let, dospělí 8 dkg 5,1 dkg

Rybí filé, přírodní

Věk Syrová porce Hotová porce
7-10 let 10 dkg 7,5 dkg
11-14 let 10 dkg 7,5 dkg
15-18 let, dospělí 10 dkg 7,5 dkg

Mleté maso (sekaná, čevapčiči, karbanátek)

Věk Syrová porce Hotová porce
7-10 let 5 dkg 5,5 dkg
11-14 let 6 dkg 6 dkg
15-18 let, dospělí 7 dkg 6,5 dkg

Smažený řízek

Věk Syrová porce Hotová porce
7-10 let 6 dkg 7,2 dkg
11-14 let 7 dkg 8,4 dkg
15-18 let, dospělí 8 dkg 9,6 dkg

Houskové, bramborové knedlíky

Věk Hotová porce
7-10 let 140 g
11-14 let 160 g
15-18 let, dospělí 200 g

Rýže

Věk Hotová porce
7-10 let 145 g
11-14 let 165 g
15-18 let, dospělí 185 g