Pevná linka 313 512 420 Ředitel: +420 602 525 348 Účetní: +420 602 534 503
Upozornění pro stravníky

NAVÝŠENÍ CEN OBĚDŮ od 1. 9. 2019

Z důvodu stále rostoucích cen potravin jsme nuceni přistoupit k navýšení cen obědů

KATEGORIE                  STARÁ CENA OBĚDA            NOVÁ CENA OBĚDA

7-10 let                                     22,- Kč                                       24,- Kč

11 - 14 let                                 25,- Kč                                       27,- Kč

15 a více let                             28,- Kč                                       30,- Kč

Cizí strávníci                            59,- Kč                                      61,- Kč

Školní jídelna oznamuje všem, kteří se u nás chtějí stravovat, že kapacita jídelny je dostačující na přihlášení dalších strávníků. Přihlášky  si můžete stahnout na našich webových stránkách v kolonce "info pro strávníky ". Nebo vyzvednout osobně v kanceláři školní jídelny v době od 7:00 - 10:30.  

Prosíme rodiče žáků a studentů , kteří ukončili studium na 1 ZŠ, 2 ZŠ a GZW aby si zažádali o vrácení přeplatků stravného . Ostatním strávníkům pokračujících ve studiu na těchto školách se přeplatky automaticky převádějí do dalšího školního roku. 

Jídelníček


Jídelníček na Úterý - 12.11.2019
Oběd 1 -- Hlavní -- Slepičí polévka s rýží a hráškem [12], cikánská vepřová pečeně, rýže dušená, (12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Slepičí polévka s rýží a hráškem [12], králičí stehno v hořčicové omáčce, špecle [1,3], (1, 3, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Slepičí polévka s rýží a hráškem [12], houbové halušky [1,3], čerstvá zelenina, (1, 3, 12)
Jídelníček na Středa - 13.11.2019
Oběd 1 -- Hlavní -- Hrachová polévka se slaninou [1,3,7,12], štěpánská hovězí pečeně [1,3,12], houskové knedlíky [1,3,7], (1, 3, 7, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Hrachová polévka se slaninou [1,3,7,12], zapečené těstoviny s uzeným masem [1,3,7,12], okurka kyselá, (1, 3, 7, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Hrachová polévka se slaninou [1,3,7,12], rizoto s fazolemi adzuki [12], čerstvá zelenina, (1, 3, 7, 12)
Jídelníček na Čtvrtek - 14.11.2019
Oběd 1 -- Hlavní -- Hovězí polévka s játrovou rýží [1,3,7,9,12], masové koule v rajčatové omáčce [1,3,12], těstoviny [1,3], (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Hovězí polévka s játrovou rýží [1,3,7,9,12], smažené rybí prsty [1,3,7,10], brambory vařené [7,12], kompot, (1, 3, 7, 9, 10, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Hovězí polévka s játrovou rýží [1,3,7,9,12], bramborové taštičky se sýrem [1,3,7], čerstvá zelenina, (1, 3, 7, 9, 12)
Jídelníček na Pátek - 15.11.2019
Oběd 1 -- Hlavní -- Kulajda [1,3,7,9,12], jelení kýta v zelenině [3,6,7,9,10,11,12], brambory vařené [7,12], (1, 3, 6, 7, 9, 10, 11, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Kulajda [1,3,7,9,12], drůbeží rizoto se sýrem [7,12], okurka kyselá, (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Kulajda [1,3,7,9,12], palačinky s nutelou a smetanovým krémem, kakao [6,7], (1, 3, 6, 7, 9, 12)
Jídelníček na Pondělí - 18.11.2019
Oběd 1 -- Hlavní -- Hovězí polévka se zeleninovými noky [1,3,9,12], hamburská vepřová kýta [1,7,9,10,12], houskové knedlíky [1,3,7], (1, 3, 7, 9, 10, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Hovězí polévka se zeleninovými noky [1,3,9,12], zapečený květák s uzeným a sýrovou omáčkou [1,7], brambory vařené [7,12], (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Hovězí polévka se zeleninovými noky [1,3,9,12], kukuřičný klas, restovaná zelenina, máslo, pečivo [7,9], (1, 3, 7, 9, 12)
Jídelníček na Úterý - 19.11.2019
Oběd 1 -- Hlavní -- Polévka z červené čočky se zeleninou [1,9,12], znojemská hovězí pečeně [1,12], rýže dušená, (1, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Polévka z červené čočky se zeleninou [1,9,12], kuřecí plátek s drůbežími játry [1,12], brambory vařené [7,12], (1, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Polévka z červené čočky se zeleninou [1,9,12], buchty plněné [1,3,7,12], kakao [6,7], (1, 3, 6, 7, 9, 12)
Jídelníček na Středa - 20.11.2019
Oběd 1 -- Hlavní -- Kuřecí polévka s masovou rýží [1,3,9,12], debrecínský guláš [1], těstoviny [1,3], (1, 3, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Kuřecí polévka s masovou rýží [1,3,9,12], špekové knedlíky na dvoubarevném zelí [1,3,7,12], (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Kuřecí polévka s masovou rýží [1,3,9,12], cuketový flamendr [1], tarhoňa [1,3], (1, 3, 9, 12)
Jídelníček na Čtvrtek - 21.11.2019
Oběd 1 -- Hlavní -- Bramborová polévka [1,9,12], špagety s vepřovým masem a rajčaty [1,3,7,12], (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Bramborová polévka [1,9,12], obalovaná treska se sýrem [1,3,4,7], bramborová kaše s mlékem [7], (1, 3, 4, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Bramborová polévka [1,9,12], sojové maso na čínský způsob [1,6,9], tortilla [1,3,7], (1, 3, 6, 7, 9, 12)
Jídelníček na Pátek - 22.11.2019
Oběd 1 -- Hlavní -- Hovězí polévka krupicová s vejcem [1,3,9,12], kuřecí špalíček a-la bažant [1,7,12], bramborové knedlíky [1,3], (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Hovězí polévka krupicová s vejcem [1,3,9,12], karbanátek smažený [1,3], brambory vařené [7,12], (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Hovězí polévka krupicová s vejcem [1,3,9,12], šlehaný tvaroh s jarní cibulkou [7], brambory opečené [12], (1, 3, 7, 9, 12)

Alergeny

Od 13. prosince 2014 nabývá účinnosti Nařízení Evropského parlamentu a Rady č. 11699/2011 ze dne 25. října 2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům, které má umožnit jednoduchý přístup k nejdůležitějším informacím o potravině.

Tato nová právní úprava přináší stravovacím provozům, tj. i naší školní jídelně povinnost informovat strávníka o alergenech obsažených v nabízených pokrmech (každý strávník se musí dozvědět, zda se v nabízeném pokrmu vyksytují nějaké konkrétní alergeny).

Jídelna má pouze funkci informační tak, jako výrobce pokrmů a potravin. Je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale není povinna brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti (alergie) jednotlivých strávníků. Při výrobě jídel to snad ani není možné. Tuto skutečnost si musí každý strávník sám uhlídat.

Jakým způsobem bude naše školní jídelna informovat strávníka o obsahu alergenů v pokrmech?

Seznam očíslovaných alergenů v bude vyvěšen na nástěnce ve školní jídelně, vždy vedle aktuálního jídelníčku a za každým vypsaným pokrmem v jídelníčku budou číselně označeny alergeny.

Velikosti porcí pro strávníky

Velikost porcí je určena recepturami pro školní stravování.

Příklady váhy porcí:

Přírodní (vepřové, hovězí, kuřecí, králičí) plátek, krájené (guláš), masová směs, apod.

Věk Syrová porce Hotová porce
7-10 let 6 dkg 3,8 dkg
11-14 let 7 dkg 4,2 dkg
15-18 let, dospělí 8 dkg 5,1 dkg

Rybí filé, přírodní

Věk Syrová porce Hotová porce
7-10 let 10 dkg 7,5 dkg
11-14 let 10 dkg 7,5 dkg
15-18 let, dospělí 10 dkg 7,5 dkg

Mleté maso (sekaná, čevapčiči, karbanátek)

Věk Syrová porce Hotová porce
7-10 let 5 dkg 5,5 dkg
11-14 let 6 dkg 6 dkg
15-18 let, dospělí 7 dkg 6,5 dkg

Smažený řízek

Věk Syrová porce Hotová porce
7-10 let 6 dkg 7,2 dkg
11-14 let 7 dkg 8,4 dkg
15-18 let, dospělí 8 dkg 9,6 dkg

Houskové, bramborové knedlíky

Věk Hotová porce
7-10 let 140 g
11-14 let 160 g
15-18 let, dospělí 200 g

Rýže

Věk Hotová porce
7-10 let 145 g
11-14 let 165 g
15-18 let, dospělí 185 g