Pevná linka 313 512 420 Ředitel: +420 602 525 348 Účetní: +420 602 534 503

INFORMACE K PROVOZU NAŠÍ JÍDELNY Z NAŘÍZENÍ OD 18.11.2020

Ve školní jídelně se mohou prezenčně stravovat pouze žáci v prezenční výuce a zaměstnanci školy přítomni na pracovišti. Ostatní žáci na distanční výuce a zaměstnanci školy si mohou stravu odebírat nadále pouze do jídlonosičů. 

VÝDEJ STRAVY PRO CIZÍ STRÁVNÍKY od 10:30 - 11.00 hod  - POUZE DO VLASTNÍCH JÍDLONOSIČŮ !!!!!!

VÝDEJ ŠKOLNÍHO STRAVOVÁNÍ od 11.00 - 13:00 hod  - POUZE DO VLASTNÍCH JÍDLONOSIČŮ !!!!!

 

 

 

 

 

Jídelníček


Jídelníček na Středa - 25.11.2020
Oběd 1 -- Hlavní -- Česneková polévka s bramborem [9,12], španělský ptáček [1,3,10,12], houskové knedlíky [1,3,7], (1, 3, 7, 9, 10, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Česneková polévka s bramborem [9,12], holandský řízek [1,3,7], bramborová kaše s mlékem [7], kompot, (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní --
Jídelníček na Čtvrtek - 26.11.2020
Oběd 1 -- Hlavní -- Hovězí polévka s fritátovými nudlemi [1,3,7,9,12], krůtí plátek zapečený s nivou [7,12], hranolky, okurkový salát [12], (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Hovězí polévka s fritátovými nudlemi [1,3,7,9,12], džuveč [7,12], pečivo [1,3,6,7,11], okurkový salát [12], (1, 3, 6, 7, 9, 11, 12)
Oběd 3 -- Hlavní --
Jídelníček na Pátek - 27.11.2020
Oběd 1 -- Hlavní -- Čočková polévka s párkem [1,9,12], hovězí maso vařené,rajská omáčka [1,7,12], houskové knedlíky [1,3,7], (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Čočková polévka s párkem [1,9,12], obalovaná treska [3,4,7], brambory vařené [7,12], čerstvá zelenina, (1, 3, 4, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní --
Jídelníček na Pondělí - 30.11.2020
Oběd 1 -- Hlavní -- Slepičí polévka se špenátovým svítkem [1,3], vepřový plátek na žampionech [1,7,12], rýže dušená, (1, 3, 7, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Slepičí polévka se špenátovým svítkem [1,3], kuřecí maso se špenátovo-smetanovou omáčkou [7,12], špecle [1,3], (1, 3, 7, 12)
Oběd 3 -- Hlavní --
Jídelníček na Úterý - 01.12.2020
Oběd 1 -- Hlavní -- Gulášová polévka [1,12], maďarský perkelt [1,12], těstoviny [1,3], (1, 3, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Gulášová polévka [1,12], obalovaná treska s brokolicí a sýrem [1,3,4,7], brambory vařené [7,12], čerstvá zelenina, (1, 3, 4, 7, 12)
Oběd 3 -- Hlavní --
Jídelníček na Středa - 02.12.2020
Oběd 1 -- Hlavní -- Hovězí polévka s bulgrem [1,9], znojemská hovězí pečeně [1,12], houskové knedlíky [1,3,7], (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Hovězí polévka s bulgrem [1,9], halušky se zelím a slaninou [1,3], (1, 3, 9)
Oběd 3 -- Hlavní --
Jídelníček na Čtvrtek - 03.12.2020
Oběd 1 -- Hlavní -- Hrstková polévka [1,9,12], kuřecí špalíček a-la bažant [1,7,12], bramborové knedlíky [1,3], (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Hrstková polévka [1,9,12], sekaná pečeně [1], bramborová kaše s mlékem [7], mrkvový salát, (1, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní --
Jídelníček na Pátek - 04.12.2020
Oběd 1 -- Hlavní -- Krupicová polévka s vejcem [1,3,7,9,12], gyros z kuřecího masa [10,12], tortilla [1,3,7], (1, 3, 7, 9, 10, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Krupicová polévka s vejcem [1,3,7,9,12], žemlovka jablková [1,3,7,12], (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní --
Jídelníček na Pondělí - 07.12.2020
Oběd 1 -- Hlavní -- Francouzská polévka [1,3,9,12], vepřové maso na pepři [1,6,7,12], těstoviny [1,3], (1, 3, 6, 7, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Francouzská polévka [1,3,9,12], drůbeží rizoto se sýrem [7,12], okurka kyselá, (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Francouzská polévka [1,3,9,12], sojové nudličky po námořnicku [1,3,6,12], pečivo [1,3,6,7,11], (1, 3, 6, 7, 9, 11, 12)
Jídelníček na Úterý - 08.12.2020
Oběd 1 -- Hlavní -- Bramborová polévka [1,9,12], ruská hovězí pečeně [1,7,9,10,12], houskové knedlíky [1,3,7], zelný salát, (1, 3, 7, 9, 10, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Bramborová polévka [1,9,12], lasagne s mletým masem [1,7,12], zelný salát, (1, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Bramborová polévka [1,9,12], císařské brambory [7,9], zelný salát, (1, 7, 9, 12)
Jídelníček na Středa - 09.12.2020
Oběd 1 -- Hlavní -- Kuřecí polévka s masovou rýží [1,3,9,12], kuřecí stehno po španělsku [1,12], bramborové knedlíky [1,3], (1, 3, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Kuřecí polévka s masovou rýží [1,3,9,12], čočka po brněnsku [1,7,9,12], uzená krkovice, okurka kyselá, (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Kuřecí polévka s masovou rýží [1,3,9,12], vločkové karbanátky s kuskusem [1,3,7,12], bramborová kaše s mlékem [7], čerstvá zelenina, (1, 3, 7, 9, 12)
Jídelníček na Čtvrtek - 10.12.2020
Oběd 1 -- Hlavní -- Polévka se zeleného hrášku [1,3,7], vepřové nudličky po Valticku [1], rýže dušená, (1, 3, 7)
Oběd 2 -- Hlavní -- Polévka se zeleného hrášku [1,3,7], těstoviny s kuřecím masem a sýrovou omáčkou [1,3], čerstvá zelenina, (1, 3, 7)
Oběd 3 -- Hlavní -- Polévka se zeleného hrášku [1,3,7], palačinky se špenátem a zeleninou [1,3,7], (1, 3, 7)
Jídelníček na Pátek - 11.12.2020
Oběd 1 -- Hlavní -- Boršč polévka [1,7,9,12], vepřová plec na paprice [1,7], těstoviny [1,3], kompot, (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Boršč polévka [1,7,9,12], smažené rybí prsty [1,3,7,10], brambory vařené [7,12], kompot, (1, 3, 7, 9, 10, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Boršč polévka [1,7,9,12], dukátové buchtičky s krémem [1,3,7,12], kompot, (1, 3, 7, 9, 12)

Alergeny

Od 13. prosince 2014 nabývá účinnosti Nařízení Evropského parlamentu a Rady č. 11699/2011 ze dne 25. října 2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům, které má umožnit jednoduchý přístup k nejdůležitějším informacím o potravině.

Tato nová právní úprava přináší stravovacím provozům, tj. i naší školní jídelně povinnost informovat strávníka o alergenech obsažených v nabízených pokrmech (každý strávník se musí dozvědět, zda se v nabízeném pokrmu vyksytují nějaké konkrétní alergeny).

Jídelna má pouze funkci informační tak, jako výrobce pokrmů a potravin. Je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale není povinna brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti (alergie) jednotlivých strávníků. Při výrobě jídel to snad ani není možné. Tuto skutečnost si musí každý strávník sám uhlídat.

Jakým způsobem bude naše školní jídelna informovat strávníka o obsahu alergenů v pokrmech?

Seznam očíslovaných alergenů v bude vyvěšen na nástěnce ve školní jídelně, vždy vedle aktuálního jídelníčku a za každým vypsaným pokrmem v jídelníčku budou číselně označeny alergeny.

Velikosti porcí pro strávníky

Velikost porcí je určena recepturami pro školní stravování.

Příklady váhy porcí:

Přírodní (vepřové, hovězí, kuřecí, králičí) plátek, krájené (guláš), masová směs, apod.

Věk Syrová porce Hotová porce
7-10 let 6 dkg 3,8 dkg
11-14 let 7 dkg 4,2 dkg
15-18 let, dospělí 8 dkg 5,1 dkg

Rybí filé, přírodní

Věk Syrová porce Hotová porce
7-10 let 10 dkg 7,5 dkg
11-14 let 10 dkg 7,5 dkg
15-18 let, dospělí 10 dkg 7,5 dkg

Mleté maso (sekaná, čevapčiči, karbanátek)

Věk Syrová porce Hotová porce
7-10 let 5 dkg 5,5 dkg
11-14 let 6 dkg 6 dkg
15-18 let, dospělí 7 dkg 6,5 dkg

Smažený řízek

Věk Syrová porce Hotová porce
7-10 let 6 dkg 7,2 dkg
11-14 let 7 dkg 8,4 dkg
15-18 let, dospělí 8 dkg 9,6 dkg

Houskové, bramborové knedlíky

Věk Hotová porce
7-10 let 140 g
11-14 let 160 g
15-18 let, dospělí 200 g

Rýže

Věk Hotová porce
7-10 let 145 g
11-14 let 165 g
15-18 let, dospělí 185 g