Pevná linka 313 512 420 Ředitel: +420 602 525 348 Účetní: +420 602 534 503
Upozornění pro stravníky

Jídelníček


Jídelníček na Pondělí - 27.05.2019
Oběd 1 -- Hlavní -- Frankfurtská polévka [1,7,9,12], uzená krkovice, česneková omáčka [1,9,12], foukaný vdolek [1,3,7], (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Frankfurtská polévka [1,7,9,12], kuřecí nudličky na kari [1,7,12], tříbarevná rýže, (1, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Frankfurtská polévka [1,7,9,12], omeleta petrželová vaječná [1,3,7,12], brambory vařené [7,12], čerstvá zelenina, (1, 3, 7, 9, 12)
Jídelníček na Úterý - 28.05.2019
Oběd 1 -- Hlavní -- Polévka z červené čočky se zeleninou [1,9,12], kyjevská vepřová pečeně [1,3,7], těstoviny [1,3], kompot, (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Polévka z červené čočky se zeleninou [1,9,12], kuřecí závitek, bramborová kaše s mlékem [7], kompot, (1, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Polévka z červené čočky se zeleninou [1,9,12], halušky se zelím a slaninou [1,3], kompot, (1, 3, 9, 12)
Jídelníček na Středa - 29.05.2019
Oběd 1 -- Hlavní -- Hovězí polévka se strouháním [1,3,7,9,12], hovězí pečeně po pražsku [1,3], houskové knedlíky [1,3,7], (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Hovězí polévka se strouháním [1,3,7,9,12], obalovaná treska s brokolicí a sýrem [1,3,4,7], nové brambory, čerstvá zelenina, (1, 3, 4, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Hovězí polévka se strouháním [1,3,7,9,12], hrachová kaše s cibulkou [9,12], sázená vejce [3], čerstvá zelenina, (1, 3, 7, 9, 12)
Jídelníček na Čtvrtek - 30.05.2019
Oběd 1 -- Hlavní -- Masový krém - polévka [1,9,12], pytlácká masová směs [12], rýže dušená, (1, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Masový krém - polévka [1,9,12], bramborový guláš se salámem [1,7,12], pečivo [1,3,6,7,11], (1, 3, 6, 7, 9, 11, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Masový krém - polévka [1,9,12], švestkové knedlíky s mákem [1,3,7], (1, 3, 7, 9, 12)
Jídelníček na Pátek - 31.05.2019
Oběd 1 -- Hlavní -- Slepičí polévka s hráškem a pohankou [1,7,12], kebab z kuřecího masa [12], tortilla [1,3,7], zelný salát, (1, 3, 7, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Slepičí polévka s hráškem a pohankou [1,7,12], vepřové dušené v kedlubnách [1,7,12], brambory vařené [7,12], zelný salát, (1, 7, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Slepičí polévka s hráškem a pohankou [1,7,12], žampionové špagety [1,3,7,12], zelný salát, (1, 3, 7, 12)
Jídelníček na Pondělí - 03.06.2019
Oběd 1 -- Hlavní -- Polévka z vaječné jíšky [1,3,9,12], vepřová kýta na zázvoru [1,6,7,12], bramborové knedlíky [1,3], (1, 3, 6, 7, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Polévka z vaječné jíšky [1,3,9,12], maso tří barev (kuřecí,vepřové maso,játra vepř.) [1,12], rýže dušená, (1, 3, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Polévka z vaječné jíšky [1,3,9,12], nudle široké se žampiony [1,3,7,12], (1, 3, 7, 9, 12)
Jídelníček na Úterý - 04.06.2019
Oběd 1 -- Hlavní -- Cibulová polévka s bramborem [1,7], mexický guláš [1,7,12], rýže dušená, kompot, (1, 7, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Cibulová polévka s bramborem [1,7], kuřecí stehno pečené [1,7,12], nádivka [1,3,7,12], brambory vařené [7,12], kompot, (1, 3, 7, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Cibulová polévka s bramborem [1,7], rizoto s tofu a bulguru [1,6,7], kompot, (1, 6, 7)
Jídelníček na Středa - 05.06.2019
Oběd 1 -- Hlavní -- Kuřecí polévka s petrželovými haluškami [1,3,6,9,12], myslivecká hovězí pečeně [1,7,9,12], houskové knedlíky [1,3,7], (1, 3, 6, 7, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Kuřecí polévka s petrželovými haluškami [1,3,6,9,12], nugety z lososa nemleté obalované [1,3,4,7], bramborová kaše s mlékem [7], (1, 3, 4, 6, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Kuřecí polévka s petrželovými haluškami [1,3,6,9,12], žemlovka jablková [1,3,7,12], (1, 3, 6, 7, 9, 12)
Jídelníček na Čtvrtek - 06.06.2019
Oběd 1 -- Hlavní -- Dršťková polévka [1,9,12], vepřové nudličky po Valticku [1], rýže dušená, (1, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Dršťková polévka [1,9,12], zapečené těstoviny s uzeným masem [1,3,7,12], okurka kyselá, (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Dršťková polévka [1,9,12], bílé fazole po Florentinsku [1,7,9,12], (1, 7, 9, 12)
Jídelníček na Pátek - 07.06.2019
Oběd 1 -- Hlavní -- Ovarová polévka [1,12], plovdivské maso [1], těstoviny [1,3], (1, 3, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Ovarová polévka [1,12], jitrnicový prejt [1,3,6,7,9,10,11,12], zelí sterilované, brambory vařené [7,12], (1, 3, 6, 7, 9, 10, 11, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Ovarová polévka [1,12], šopský (bulharský salát) [12], pečivo [1,3,6,7,11], (1, 3, 6, 7, 11, 12)

Alergeny

Od 13. prosince 2014 nabývá účinnosti Nařízení Evropského parlamentu a Rady č. 11699/2011 ze dne 25. října 2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům, které má umožnit jednoduchý přístup k nejdůležitějším informacím o potravině.

Tato nová právní úprava přináší stravovacím provozům, tj. i naší školní jídelně povinnost informovat strávníka o alergenech obsažených v nabízených pokrmech (každý strávník se musí dozvědět, zda se v nabízeném pokrmu vyksytují nějaké konkrétní alergeny).

Jídelna má pouze funkci informační tak, jako výrobce pokrmů a potravin. Je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale není povinna brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti (alergie) jednotlivých strávníků. Při výrobě jídel to snad ani není možné. Tuto skutečnost si musí každý strávník sám uhlídat.

Jakým způsobem bude naše školní jídelna informovat strávníka o obsahu alergenů v pokrmech?

Seznam očíslovaných alergenů v bude vyvěšen na nástěnce ve školní jídelně, vždy vedle aktuálního jídelníčku a za každým vypsaným pokrmem v jídelníčku budou číselně označeny alergeny.

Velikosti porcí pro strávníky

Velikost porcí je určena recepturami pro školní stravování.

Příklady váhy porcí:

Přírodní (vepřové, hovězí, kuřecí, králičí) plátek, krájené (guláš), masová směs, apod.

Věk Syrová porce Hotová porce
7-10 let 6 dkg 3,8 dkg
11-14 let 7 dkg 4,2 dkg
15-18 let, dospělí 8 dkg 5,1 dkg

Rybí filé, přírodní

Věk Syrová porce Hotová porce
7-10 let 10 dkg 7,5 dkg
11-14 let 10 dkg 7,5 dkg
15-18 let, dospělí 10 dkg 7,5 dkg

Mleté maso (sekaná, čevapčiči, karbanátek)

Věk Syrová porce Hotová porce
7-10 let 5 dkg 5,5 dkg
11-14 let 6 dkg 6 dkg
15-18 let, dospělí 7 dkg 6,5 dkg

Smažený řízek

Věk Syrová porce Hotová porce
7-10 let 6 dkg 7,2 dkg
11-14 let 7 dkg 8,4 dkg
15-18 let, dospělí 8 dkg 9,6 dkg

Houskové, bramborové knedlíky

Věk Hotová porce
7-10 let 140 g
11-14 let 160 g
15-18 let, dospělí 200 g

Rýže

Věk Hotová porce
7-10 let 145 g
11-14 let 165 g
15-18 let, dospělí 185 g