Pevná linka 313 512 420 Ředitel: +420 602 525 348 Účetní: +420 602 534 503
Upozornění pro stravníky

 

Jídelníček


Jídelníček na Pondělí - 25.03.2019
Oběd 1 -- Hlavní -- Hovězí polévka se zeleninovými noky [1,3,9,12], ďábelská kuřecí směs [1,12], rýže dušená, (1, 3, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Hovězí polévka se zeleninovými noky [1,3,9,12], obalovaná treska se sýrem [1,3,4,7], brambory vařené [7,12], čerstvá zelenina, (1, 3, 4, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Hovězí polévka se zeleninovými noky [1,3,9,12], rizoto z bulguru [1,7], čerstvá zelenina, (1, 3, 7, 9, 12)
Jídelníček na Úterý - 26.03.2019
Oběd 1 -- Hlavní -- Hrachová polévka se slaninou [1,3,7,12], kuřecí špalíček a-la bažant [1,7,12], špecle [1,3], (1, 3, 7, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Hrachová polévka se slaninou [1,3,7,12], pytlácká masová směs [12], rýže dušená, (1, 3, 7, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Hrachová polévka se slaninou [1,3,7,12], krupicová kaše s kakaem [1,6,7], (1, 3, 6, 7, 12)
Jídelníček na Středa - 27.03.2019
Oběd 1 -- Hlavní -- Kuřecí polévka se strouháním [1,3,6,9,12], hovězí pečeně po orientálsku [1,12], houskové knedlíky [1,3,7], (1, 3, 6, 7, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Kuřecí polévka se strouháním [1,3,6,9,12], čočka na kyselo [1], párek, okurka kyselá, (1, 3, 6, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Kuřecí polévka se strouháním [1,3,6,9,12], květák zapečený s vejci [1,3,7], polentová kaše, (1, 3, 6, 7, 9, 12)
Jídelníček na Čtvrtek - 28.03.2019
Oběd 1 -- Hlavní -- Cibulová polévka s bramborem [1,7], poděbradské maso [1,7,9], těstoviny [1,3], (1, 3, 7, 9)
Oběd 2 -- Hlavní -- Cibulová polévka s bramborem [1,7], vepřenky s cibulí [10,12], brambory vařené [7,12], tatarská omáčka [7,10,12], (1, 7, 10, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Cibulová polévka s bramborem [1,7], těstovinový salát [1,3,12], pečivo [1,3,6,7,11], (1, 3, 6, 7, 11, 12)
Jídelníček na Pátek - 29.03.2019
Oběd 1 -- Hlavní -- Krupicová polévka s vejcem [1,3,7,9,12], svíčková na smetaně [1,7,9,12], houskové knedlíky [1,3,7], (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Krupicová polévka s vejcem [1,3,7,9,12], asijské kuřecí kousky [9], rýžové nudle, (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Krupicová polévka s vejcem [1,3,7,9,12], smažené arancini s mozzarellou [1,3,7,12], dušená zelenina [7,9], (1, 3, 7, 9, 12)
Jídelníček na Pondělí - 01.04.2019
Oběd 1 -- Hlavní -- Starosedlácká polévka [1,9,12], hamburská vepřová kýta [1,7,9,10,12], houskové knedlíky [1,3,7], (1, 3, 7, 9, 10, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Starosedlácká polévka [1,9,12], zapečené těstoviny s uzeným masem [1,3,7,12], okurka kyselá, (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Starosedlácká polévka [1,9,12], tarhoňa se zeleninou a čočkou [1,3,9,12], (1, 3, 9, 12)
Jídelníček na Úterý - 02.04.2019
Oběd 1 -- Hlavní -- Slepičí polévka jemná zeleninová [1,7,9,12], babicová znojemská pečeně [1,12], rýže dušená, kompot, (1, 7, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Slepičí polévka jemná zeleninová [1,7,9,12], soukenický řízek [1,3,7,12], brambory vařené [7,12], kompot, (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Slepičí polévka jemná zeleninová [1,7,9,12], žampionové ragú se špeclemi [1,3,7], (1, 3, 7, 9, 12)
Jídelníček na Středa - 03.04.2019
Oběd 1 -- Hlavní -- Mrkvová polévka [1,3,7,12], kuřecí maso po čínsku [6], čínské nudle, (1, 3, 6, 7, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Mrkvová polévka [1,3,7,12], srbské rizoto [7,12], okurka kyselá, (1, 3, 7, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Mrkvová polévka [1,3,7,12], sojové maso na indický způsob [1,3,6,7,9,10,11,12], tříbarevná rýže, (1, 3, 6, 7, 9, 10, 11, 12)
Jídelníček na Čtvrtek - 04.04.2019
Oběd 1 -- Hlavní -- Hovězí polévka s játrovou rýží [1,3,7,9,12], námořnické maso [1,3,12], rýže dušená, salát s čínského zelí, (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Hovězí polévka s játrovou rýží [1,3,7,9,12], kuřecí roláda s brokolicí, bramborová kaše s mlékem [7], salát s čínského zelí, (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Hovězí polévka s játrovou rýží [1,3,7,9,12], bramborové taštičky se sýrem [1,3,7], dušená zelenina [7,9], salát s čínského zelí, (1, 3, 7, 9, 12)
Jídelníček na Pátek - 05.04.2019
Oběd 1 -- Hlavní -- Květáková polévka s brokolicí [1], hovězí gulaš [1,12], houskové knedlíky [1,3,7], (1, 3, 7, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Květáková polévka s brokolicí [1], gyros z kuřecího masa [10,12], kuskus [1], (1, 10, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Květáková polévka s brokolicí [1], květák smažený [1,3,7], brambory vařené [7,12], tatarská omáčka [7,10,12], (1, 3, 7, 10, 12)

Alergeny

Od 13. prosince 2014 nabývá účinnosti Nařízení Evropského parlamentu a Rady č. 11699/2011 ze dne 25. října 2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům, které má umožnit jednoduchý přístup k nejdůležitějším informacím o potravině.

Tato nová právní úprava přináší stravovacím provozům, tj. i naší školní jídelně povinnost informovat strávníka o alergenech obsažených v nabízených pokrmech (každý strávník se musí dozvědět, zda se v nabízeném pokrmu vyksytují nějaké konkrétní alergeny).

Jídelna má pouze funkci informační tak, jako výrobce pokrmů a potravin. Je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale není povinna brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti (alergie) jednotlivých strávníků. Při výrobě jídel to snad ani není možné. Tuto skutečnost si musí každý strávník sám uhlídat.

Jakým způsobem bude naše školní jídelna informovat strávníka o obsahu alergenů v pokrmech?

Seznam očíslovaných alergenů v bude vyvěšen na nástěnce ve školní jídelně, vždy vedle aktuálního jídelníčku a za každým vypsaným pokrmem v jídelníčku budou číselně označeny alergeny.

Velikosti porcí pro strávníky

Velikost porcí je určena recepturami pro školní stravování.

Příklady váhy porcí:

Přírodní (vepřové, hovězí, kuřecí, králičí) plátek, krájené (guláš), masová směs, apod.

Věk Syrová porce Hotová porce
7-10 let 6 dkg 3,8 dkg
11-14 let 7 dkg 4,2 dkg
15-18 let, dospělí 8 dkg 5,1 dkg

Rybí filé, přírodní

Věk Syrová porce Hotová porce
7-10 let 10 dkg 7,5 dkg
11-14 let 10 dkg 7,5 dkg
15-18 let, dospělí 10 dkg 7,5 dkg

Mleté maso (sekaná, čevapčiči, karbanátek)

Věk Syrová porce Hotová porce
7-10 let 5 dkg 5,5 dkg
11-14 let 6 dkg 6 dkg
15-18 let, dospělí 7 dkg 6,5 dkg

Smažený řízek

Věk Syrová porce Hotová porce
7-10 let 6 dkg 7,2 dkg
11-14 let 7 dkg 8,4 dkg
15-18 let, dospělí 8 dkg 9,6 dkg

Houskové, bramborové knedlíky

Věk Hotová porce
7-10 let 140 g
11-14 let 160 g
15-18 let, dospělí 200 g

Rýže

Věk Hotová porce
7-10 let 145 g
11-14 let 165 g
15-18 let, dospělí 185 g