Pevná linka 313 512 420 Ředitel: +420 602 525 348 Účetní: +420 602 534 503
Upozornění pro stravníky

 

 

Jídelníček


Jídelníček na Pondělí - 24.02.2020
Oběd 1 -- Hlavní -- Hovězí polévka s játrovou rýží [1,3,7,9,12], vepřové maso putinské [1,12], bramborové noky [1,3], (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Hovězí polévka s játrovou rýží [1,3,7,9,12], milánské špagety [1,3,7,12], (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Hovězí polévka s játrovou rýží [1,3,7,9,12], brambory opečené [12], šlehaný tvaroh s jarní cibulkou [7], (1, 3, 7, 9, 12)
Jídelníček na Úterý - 25.02.2020
Oběd 1 -- Hlavní -- Mrkvová polévka [1,3,7,12], hovězí svíčková na smetaně [1,7,9,12], houskové knedlíky [1,3,7], (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Mrkvová polévka [1,3,7,12], drůbeží rizoto se sýrem [7,12], okurka kyselá, (1, 3, 7, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Mrkvová polévka [1,3,7,12], bramborové taštičky se sýrem [1,3,7], zelný salát se zeleninou [9], (1, 3, 7, 9, 12)
Jídelníček na Středa - 26.02.2020
Oběd 1 -- Hlavní -- Brokolicová polévka drůbeží [1,7,9], hovězí tokaň [1], těstoviny [1,3], (1, 3, 7, 9)
Oběd 2 -- Hlavní -- Brokolicová polévka drůbeží [1,7,9], obalovaný losos s medem a hořčicí [1,3,4,10], brambory vařené [7,12], čerstvá zelenina, (1, 3, 4, 7, 9, 10, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Brokolicová polévka drůbeží [1,7,9], bavorské vdolečky s marmeládou a tvarohovým krémem [1,3,7], (1, 3, 7, 9)
Jídelníček na Čtvrtek - 27.02.2020
Oběd 1 -- Hlavní -- Masový krém - polévka [1,9,12], krůtí nudličky na indický způsob [1,7,12], rýže dušená, (1, 7, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Masový krém - polévka [1,9,12], sekaná pečeně [1], bramborová kaše s mlékem [7], okurka kyselá, (1, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Masový krém - polévka [1,9,12], lasagne se špenátem a nivou [1,7], (1, 7, 9, 12)
Jídelníček na Pátek - 28.02.2020
Oběd 1 -- Hlavní -- Kuřecí polévka s petrželovými haluškami [1,3,6,9,12], štěpánská vepřová pečeně [1,3,12], celozrný knedlík [1,3,6,7,11], (1, 3, 6, 7, 9, 11, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Kuřecí polévka s petrželovými haluškami [1,3,6,9,12], čočka na kyselo [1], uzená krkovice, okurka kyselá, (1, 3, 6, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Kuřecí polévka s petrželovými haluškami [1,3,6,9,12], těstoviny zapečené s bešamelem [1,3,7,12], (1, 3, 6, 7, 9, 12)
Jídelníček na Pondělí - 02.03.2020
Oběd 1 -- Hlavní -- nevaří se
Oběd 2 -- Hlavní -- nevaří se
Oběd 3 -- Hlavní -- nevaří se
Jídelníček na Úterý - 03.03.2020
Oběd 1 -- Hlavní -- Dršťková polévka [1,9,12], vepřová játra na cibulce [1,12], rýže dušená, (1, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Dršťková polévka [1,9,12], bramborák [1,3,7,12], kysané zelí [1,12], uzená krkovice, (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní --
Jídelníček na Středa - 04.03.2020
Oběd 1 -- Hlavní -- Hovězí polévka s masem a těstovinou [1,3,9,12], kančí guláš [1,12], houskové knedlíky [1,3,7], (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Hovězí polévka s masem a těstovinou [1,3,9,12], ovocné knedlíky kynuté [1,3,7], (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní --
Jídelníček na Čtvrtek - 05.03.2020
Oběd 1 -- Hlavní -- Bramborová polévka [1,9,12], moravský vrabec [1,12], špenát dušený [1,3], bramborové knedlíky [1,3], (1, 3, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Bramborová polévka [1,9,12], karbanátek smažený [1,3], brambory vařené [7,12], kompot, (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní --
Jídelníček na Pátek - 06.03.2020
Oběd 1 -- Hlavní -- Kuřecí polévka s masovou rýží [1,3,9,12], hovězí maso vařené, játrová omáčka [1,9,12], houskové knedlíky [1,3,7], (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Kuřecí polévka s masovou rýží [1,3,9,12], kuřecí stehno pečené [1,7,12], bramborová kaše s mlékem [7], (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní --

Alergeny

Od 13. prosince 2014 nabývá účinnosti Nařízení Evropského parlamentu a Rady č. 11699/2011 ze dne 25. října 2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům, které má umožnit jednoduchý přístup k nejdůležitějším informacím o potravině.

Tato nová právní úprava přináší stravovacím provozům, tj. i naší školní jídelně povinnost informovat strávníka o alergenech obsažených v nabízených pokrmech (každý strávník se musí dozvědět, zda se v nabízeném pokrmu vyksytují nějaké konkrétní alergeny).

Jídelna má pouze funkci informační tak, jako výrobce pokrmů a potravin. Je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale není povinna brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti (alergie) jednotlivých strávníků. Při výrobě jídel to snad ani není možné. Tuto skutečnost si musí každý strávník sám uhlídat.

Jakým způsobem bude naše školní jídelna informovat strávníka o obsahu alergenů v pokrmech?

Seznam očíslovaných alergenů v bude vyvěšen na nástěnce ve školní jídelně, vždy vedle aktuálního jídelníčku a za každým vypsaným pokrmem v jídelníčku budou číselně označeny alergeny.

Velikosti porcí pro strávníky

Velikost porcí je určena recepturami pro školní stravování.

Příklady váhy porcí:

Přírodní (vepřové, hovězí, kuřecí, králičí) plátek, krájené (guláš), masová směs, apod.

Věk Syrová porce Hotová porce
7-10 let 6 dkg 3,8 dkg
11-14 let 7 dkg 4,2 dkg
15-18 let, dospělí 8 dkg 5,1 dkg

Rybí filé, přírodní

Věk Syrová porce Hotová porce
7-10 let 10 dkg 7,5 dkg
11-14 let 10 dkg 7,5 dkg
15-18 let, dospělí 10 dkg 7,5 dkg

Mleté maso (sekaná, čevapčiči, karbanátek)

Věk Syrová porce Hotová porce
7-10 let 5 dkg 5,5 dkg
11-14 let 6 dkg 6 dkg
15-18 let, dospělí 7 dkg 6,5 dkg

Smažený řízek

Věk Syrová porce Hotová porce
7-10 let 6 dkg 7,2 dkg
11-14 let 7 dkg 8,4 dkg
15-18 let, dospělí 8 dkg 9,6 dkg

Houskové, bramborové knedlíky

Věk Hotová porce
7-10 let 140 g
11-14 let 160 g
15-18 let, dospělí 200 g

Rýže

Věk Hotová porce
7-10 let 145 g
11-14 let 165 g
15-18 let, dospělí 185 g