Pevná linka 313 512 420 Ředitel: +420 602 525 348 Účetní: +420 602 534 503

V době od  13.7. - 24.7.2020 je školní jídelna uzavřená z důvodů dovolené všech zaměstnanců

Vařit začínáme od 27.7.2020 pro cizí strávníky 

Nové přihlášky pro strávníky základních škol a Gymnázia je možno registrovat již od 3.8.2020 v kanceláři školní jídelny od 7: 00 - 12:00 hodin

 

 

 

Jídelníček


Jídelníček na Pondělí - 17.08.2020
Oběd 1 -- Hlavní -- Nevaří se z důvodu odstávky elektrického proudu.
Oběd 2 -- Hlavní -- Nevaří se z důvodu odstávky elektrického proudu
Oběd 3 -- Hlavní --
Jídelníček na Úterý - 18.08.2020
Oběd 1 -- Hlavní -- Slepičí polévka s těstovinou [1,3,9,12], segedínský guláš [1,7,12], houskové knedlíky [1,3,7], (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Slepičí polévka s těstovinou [1,3,9,12], rybí file na másle s citronem [4,7,12], brambory vařené [7,12], čerstvá zelenina, (1, 3, 4, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní --
Jídelníček na Středa - 19.08.2020
Oběd 1 -- Hlavní -- Zeleninová polévka s kapáním [1,3,7,9], vepřové dušené v mrkvi [1,7,12], brambory vařené [7,12], (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Zeleninová polévka s kapáním [1,3,7,9], gyros z kuřecího masa [10,12], tortilla [1,3,7], (1, 3, 7, 9, 10, 12)
Oběd 3 -- Hlavní --
Jídelníček na Čtvrtek - 20.08.2020
Oběd 1 -- Hlavní -- Hrstková polévka [1,9,12], námořnické maso [1,3,12], rýže dušená, (1, 3, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Hrstková polévka [1,9,12], sekaná pečeně [1], brambory vařené [7,12], červená řepa, (1, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní --
Jídelníček na Pátek - 21.08.2020
Oběd 1 -- Hlavní -- Hovězí polévka s vaječnou sedlinou [3,7,9,12], vepřová kýta na zázvoru [1,6,7,12], bramborové knedlíky [1,3], (1, 3, 6, 7, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Hovězí polévka s vaječnou sedlinou [3,7,9,12], zapečené těstoviny s uzeným masem [1,3,7,12], okurka kyselá, (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní --
Jídelníček na Pondělí - 24.08.2020
Oběd 1 -- Hlavní -- Brokolicový krém [1,7,12], debrecínský guláš [1], těstoviny [1,3], (1, 3, 7, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Brokolicový krém [1,7,12], rybí filé smažené [1,3,4,7], šťouchané brambory [7], okurkový salát [12], (1, 3, 4, 7, 12)
Oběd 3 -- Hlavní --
Jídelníček na Úterý - 25.08.2020
Oběd 1 -- Hlavní -- Hovězí polévka se zeleninou a strouháním [1,3,9,12], vepřový plátek přírodní [1,7], hranolky, čerstvá zelenina, (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Hovězí polévka se zeleninou a strouháním [1,3,9,12], hrachová kaše s cibulkou [9,12], párek, okurka kyselá, (1, 3, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní --
Jídelníček na Středa - 26.08.2020
Oběd 1 -- Hlavní -- Frankfurtská polévka [1,7,9,12], hovězí maso na švestkové omáčce [1,7,9,12], celozrný knedlík [1,3,6,7,11], (1, 3, 6, 7, 9, 11, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Frankfurtská polévka [1,7,9,12], karbanátek smažený [1,3], bramborová kaše s mlékem [7], kompot, (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní --
Jídelníček na Čtvrtek - 27.08.2020
Oběd 1 -- Hlavní -- Kuřecí polévka s masovou rýží [1,3,9,12], uzená krkovice, špenát dušený [1,3], bramborové knedlíky [1,3], (1, 3, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Kuřecí polévka s masovou rýží [1,3,9,12], lasagne s mletým masem [1,7,12], (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní --
Jídelníček na Pátek - 28.08.2020
Oběd 1 -- Hlavní -- Čočková polévka s párkem [1,9,12], smetanové brambory zapečené s vepřovým masem a sýr [7,12], (1, 7, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Čočková polévka s párkem [1,9,12], ovocné knedlíky kynuté [1,3,7], (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní --

Alergeny

Od 13. prosince 2014 nabývá účinnosti Nařízení Evropského parlamentu a Rady č. 11699/2011 ze dne 25. října 2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům, které má umožnit jednoduchý přístup k nejdůležitějším informacím o potravině.

Tato nová právní úprava přináší stravovacím provozům, tj. i naší školní jídelně povinnost informovat strávníka o alergenech obsažených v nabízených pokrmech (každý strávník se musí dozvědět, zda se v nabízeném pokrmu vyksytují nějaké konkrétní alergeny).

Jídelna má pouze funkci informační tak, jako výrobce pokrmů a potravin. Je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale není povinna brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti (alergie) jednotlivých strávníků. Při výrobě jídel to snad ani není možné. Tuto skutečnost si musí každý strávník sám uhlídat.

Jakým způsobem bude naše školní jídelna informovat strávníka o obsahu alergenů v pokrmech?

Seznam očíslovaných alergenů v bude vyvěšen na nástěnce ve školní jídelně, vždy vedle aktuálního jídelníčku a za každým vypsaným pokrmem v jídelníčku budou číselně označeny alergeny.

Velikosti porcí pro strávníky

Velikost porcí je určena recepturami pro školní stravování.

Příklady váhy porcí:

Přírodní (vepřové, hovězí, kuřecí, králičí) plátek, krájené (guláš), masová směs, apod.

Věk Syrová porce Hotová porce
7-10 let 6 dkg 3,8 dkg
11-14 let 7 dkg 4,2 dkg
15-18 let, dospělí 8 dkg 5,1 dkg

Rybí filé, přírodní

Věk Syrová porce Hotová porce
7-10 let 10 dkg 7,5 dkg
11-14 let 10 dkg 7,5 dkg
15-18 let, dospělí 10 dkg 7,5 dkg

Mleté maso (sekaná, čevapčiči, karbanátek)

Věk Syrová porce Hotová porce
7-10 let 5 dkg 5,5 dkg
11-14 let 6 dkg 6 dkg
15-18 let, dospělí 7 dkg 6,5 dkg

Smažený řízek

Věk Syrová porce Hotová porce
7-10 let 6 dkg 7,2 dkg
11-14 let 7 dkg 8,4 dkg
15-18 let, dospělí 8 dkg 9,6 dkg

Houskové, bramborové knedlíky

Věk Hotová porce
7-10 let 140 g
11-14 let 160 g
15-18 let, dospělí 200 g

Rýže

Věk Hotová porce
7-10 let 145 g
11-14 let 165 g
15-18 let, dospělí 185 g