Pevná linka 313 512 420 Ředitel: +420 602 525 348 Účetní: +420 602 534 503

INFORMACE K PROVOZU NAŠÍ JÍDELNY 

Dle doporučení Ministerstva školství a usnesení vlády do 22.1.2021

Ve školní jídelně se mohou stravovat  pouze žáci prvních a druhých tříd základní školy v prezenční výuce a zaměstnanci školy přítomni na pracovišti. Ostatní žáci, zaměstnanci školy na distanční výuce a cizí strávníci si mohou stravu odebírat pouze do vlastních jídlonosičů do13:00 hodin. 

Žáci mají v době povinné  distanční výuky nárok na dotovaný oběd.

Žáci i zaměstnanci školy mají povinnost v prostorách školní jídelny nosit roušky, s výjímkou doby konzumace stravy.

VÝDEJ STRAVY PRO ŽÁKY A STUDENTY A UČITELE JE DO 13:00 HODIN


Výdej stravy pro cizí strávníky je pořád stejný

VÝDEJ STRAVY PRO CIZÍ STRÁVNÍKY od 10:30 - 11.00 hod  - POUZE DO VLASTNÍCH JÍDLONOSIČŮ !!!!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

Jídelníček


Jídelníček na Úterý - 26.01.2021
Oběd 1 -- Hlavní -- Polévka z červené čočky se zeleninou [1,9,12], hovězí pečeně po pražsku [1,3], houskové knedlíky [1,3,7], kompot, (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Polévka z červené čočky se zeleninou [1,9,12], holandský řízek [1,3,7], bramborová kaše s mlékem [7], kompot, (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní --
Jídelníček na Středa - 27.01.2021
Oběd 1 -- Hlavní -- Gulášová polévka [1,12], rumunský guláš [1,12], těstoviny [1,3], (1, 3, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Gulášová polévka [1,12], krůtí medový plátek [1,6,7,10], brambory vařené [7,12], čerstvá zelenina, (1, 6, 7, 10, 12)
Oběd 3 -- Hlavní --
Jídelníček na Čtvrtek - 28.01.2021
Oběd 1 -- Hlavní -- Slepičí polévka s masem a vločkami [1,9,12], moravský vrabec [1,12], zelí dušené [1], bavorský knedlík [1,3,7,12], (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Slepičí polévka s masem a vločkami [1,9,12], rizoto z vepřového masa sypané sýrem [7], okurka kyselá, (1, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní --
Jídelníček na Pátek - 29.01.2021
Oběd 1 -- Hlavní -- Ovarová polévka [1,12], španělský ptáček [1,3,10,12], houskové knedlíky [1,3,7], (1, 3, 7, 10, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Ovarová polévka [1,12], jitrnicový prejt [1,3,6,7,9,10,11,12], brambory vařené [7,12], kysané zelí [1,12], (1, 3, 6, 7, 9, 10, 11, 12)
Oběd 3 -- Hlavní --
Jídelníček na Pondělí - 01.02.2021
Oběd 1 -- Hlavní -- Drůbková polévka [1,3,7,12], vepřové kostky na kmíně [1,12], těstoviny [1,3], (1, 3, 7, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Drůbková polévka [1,3,7,12], smetanové brambory s brokolicí a šunkou [7,12], (1, 3, 7, 12)
Oběd 3 -- Hlavní --
Jídelníček na Úterý - 02.02.2021
Oběd 1 -- Hlavní -- Hrachová polévka s párkem [1,9,12], segedínský guláš [1,7,12], houskové knedlíky [1,3,7], (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Hrachová polévka s párkem [1,9,12], myslivecká směs [12], rýže dušená, (1, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní --
Jídelníček na Středa - 03.02.2021
Oběd 1 -- Hlavní -- Selská polévka [1,3,7,9,12], vepřový plátek přírodní [1,7], přílohová zelenina, (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Selská polévka [1,3,7,9,12], gordon blue [1,6,7,12], bramborová kaše s mlékem [7], kompot, (1, 3, 6, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní --
Jídelníček na Čtvrtek - 04.02.2021
Oběd 1 -- Hlavní -- Hovězí polévka se šunkovým kapáním [1,3,7,9], vepřové maso putinské [1,12], bramborové noky [1,3], (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Hovězí polévka se šunkovým kapáním [1,3,7,9], čínské nudle s kuřecím masem [1,3,6], (1, 3, 6, 7, 9)
Oběd 3 -- Hlavní --
Jídelníček na Pátek - 05.02.2021
Oběd 1 -- Hlavní -- Zeleninová polévka s vločkami [1,9,12], znojemská hovězí pečeně [1,12], rýže dušená, (1, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Zeleninová polévka s vločkami [1,9,12], švestkové knedlíky s mákem [1,3,7], (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní --
Jídelníček na Pondělí - 08.02.2021
Oběd 1 -- Hlavní -- Hovězí polévka se zeleninovými noky [1,3,9,12], vepřové dušené v mrkvi [1,7,12], brambory vařené [7,12], (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Hovězí polévka se zeleninovými noky [1,3,9,12], kuře na nivě [7], bulgur [1], (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Hovězí polévka se zeleninovými noky [1,3,9,12], čočka na kyselo [1], vejce vařené [3], okurka kyselá, (1, 3, 9, 12)
Jídelníček na Úterý - 09.02.2021
Oběd 1 -- Hlavní -- Italská polévka [1,3,9,12], česneková omáčka [1,9,12], uzená krkovice, foukaný vdolek [1,3,7], (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Italská polévka [1,3,9,12], kantonské nudle s vepřového masa [1,3,6,12], (1, 3, 6, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Italská polévka [1,3,9,12], krupicová kaše s kakaem [1,6,7], (1, 3, 6, 7, 9, 12)
Jídelníček na Středa - 10.02.2021
Oběd 1 -- Hlavní -- Kuřecí polévka s květákem [1,3,7,12], vepřová plec na žampionech [1,12], rýže dušená, (1, 3, 7, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Kuřecí polévka s květákem [1,3,7,12], rybí filé obalované se špenátem [1,3,4,7], brambory vařené [7,12], čerstvá zelenina, (1, 3, 4, 7, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Kuřecí polévka s květákem [1,3,7,12], bylinkové halušky [1,3,7,12], (1, 3, 7, 12)
Jídelníček na Čtvrtek - 11.02.2021
Oběd 1 -- Hlavní -- Fazolová polévka [1,9,12], kuřecí stehno po španělsku [1,12], bramborové knedlíky [1,3], (1, 3, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Fazolová polévka [1,9,12], vepřové nudličky s mandlemi a jasmínovou rýží [1,3,8], (1, 3, 8, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Fazolová polévka [1,9,12], těstovinový salát [1,3,12], pečivo [1,3,6,7,11], (1, 3, 6, 7, 9, 11, 12)
Jídelníček na Pátek - 12.02.2021
Oběd 1 -- Hlavní -- Francouzská polévka [1,3,9,12], hovězí pečeně po orientálsku [1,12], houskové knedlíky [1,3,7], salát z čínského zelí, (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 2 -- Hlavní -- Francouzská polévka [1,3,9,12], sekaná pečeně [1], bramborová kaše s mlékem [7], salát z čínského zelí, (1, 3, 7, 9, 12)
Oběd 3 -- Hlavní -- Francouzská polévka [1,3,9,12], žampionové špagety [1,3,7,12], salát z čínského zelí, (1, 3, 7, 9, 12)

Alergeny

Od 13. prosince 2014 nabývá účinnosti Nařízení Evropského parlamentu a Rady č. 11699/2011 ze dne 25. října 2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům, které má umožnit jednoduchý přístup k nejdůležitějším informacím o potravině.

Tato nová právní úprava přináší stravovacím provozům, tj. i naší školní jídelně povinnost informovat strávníka o alergenech obsažených v nabízených pokrmech (každý strávník se musí dozvědět, zda se v nabízeném pokrmu vyksytují nějaké konkrétní alergeny).

Jídelna má pouze funkci informační tak, jako výrobce pokrmů a potravin. Je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale není povinna brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti (alergie) jednotlivých strávníků. Při výrobě jídel to snad ani není možné. Tuto skutečnost si musí každý strávník sám uhlídat.

Jakým způsobem bude naše školní jídelna informovat strávníka o obsahu alergenů v pokrmech?

Seznam očíslovaných alergenů v bude vyvěšen na nástěnce ve školní jídelně, vždy vedle aktuálního jídelníčku a za každým vypsaným pokrmem v jídelníčku budou číselně označeny alergeny.

Velikosti porcí pro strávníky

Velikost porcí je určena recepturami pro školní stravování.

Příklady váhy porcí:

Přírodní (vepřové, hovězí, kuřecí, králičí) plátek, krájené (guláš), masová směs, apod.

Věk Syrová porce Hotová porce
7-10 let 6 dkg 3,8 dkg
11-14 let 7 dkg 4,2 dkg
15-18 let, dospělí 8 dkg 5,1 dkg

Rybí filé, přírodní

Věk Syrová porce Hotová porce
7-10 let 10 dkg 7,5 dkg
11-14 let 10 dkg 7,5 dkg
15-18 let, dospělí 10 dkg 7,5 dkg

Mleté maso (sekaná, čevapčiči, karbanátek)

Věk Syrová porce Hotová porce
7-10 let 5 dkg 5,5 dkg
11-14 let 6 dkg 6 dkg
15-18 let, dospělí 7 dkg 6,5 dkg

Smažený řízek

Věk Syrová porce Hotová porce
7-10 let 6 dkg 7,2 dkg
11-14 let 7 dkg 8,4 dkg
15-18 let, dospělí 8 dkg 9,6 dkg

Houskové, bramborové knedlíky

Věk Hotová porce
7-10 let 140 g
11-14 let 160 g
15-18 let, dospělí 200 g

Rýže

Věk Hotová porce
7-10 let 145 g
11-14 let 165 g
15-18 let, dospělí 185 g