Porce
Velikost porcí je určena recepturami pro školní stravování.
Příklady váhy porcí:
Přírodní (vepřové, hovězí, kuřecí, králičí) plátek, krájené (guláš), masová směs, apod.
Věk |
Syrová porce |
Hotová porce |
7-10 let |
6 dkg |
3,8 dkg |
11-14 let |
7 dkg |
4,2 dkg |
15-18 let, dospělí |
10 dkg |
6,2 dkg |
Rybí filé, přírodní
Věk |
Syrová porce |
Hotová porce |
7-10 let |
10 dkg |
7,5 dkg |
11-14 let |
10 dkg |
7,5 dkg |
15-18 let, dospělí |
10 dkg |
7,5 dkg |
Mleté maso (sekaná, čevapčiči, karbanátek)
Věk |
Syrová porce |
Hotová porce |
7-10 let |
5 dkg |
5,5 dkg |
11-14 let |
6 dkg |
6 dkg |
15-18 let, dospělí |
12 dkg |
10 dkg |
Smažený řízek
Věk |
Syrová porce |
Hotová porce |
7-10 let |
6 dkg |
7,2 dkg |
11-14 let |
7 dkg |
8,4 dkg |
15-18 let, dospělí |
10 dkg |
12 dkg |
Houskové, bramborové knedlíky
Věk |
Hotová porce |
7-10 let |
140 g |
11-14 let |
160 g |
15-18 let, dospělí |
200 g |
Rýže
Věk |
Hotová porce |
7-10 let |
145 g |
11-14 let |
165 g |
15-18 let, dospělí |
185 g |